Home / Inspirations / Office, Workspace & Retail / The Department Store
Office workspace retail

The Department Store

Project
The Department Store
Location
Brixton, London
Design
Squire and Partners
Photos
James Jones

For this 2018 National RIBA award winning project, architect and design practice Squire & Partners restored and reinvigorated a dilapidated Edwardian department store in Brixton, to create a series of inspiring work and event spaces for their multi-disciplinary practice, as well as a series of external creative and retail units.

Taking the existing fabric of the building and layers of history as their cue, the sensitive design reverses years of neglect, revealing original brickwork, stone, marble and terracotta on the building’s exterior along with original interior elements such as mahogany and teak parquet flooring, a grand tiled staircase, the original patina of colours and found artworks and graffiti left by party goers and squatters. Bespoke desks and storage systems celebrate the world of craft and making and provide elegant workspaces for team collaboration. Lighting is carefully considered and subtle, with focused light at workspaces provided by a series of Anglepoise® Original 1227™ Brass and Type 75™ desk lamps.

Interested in a similar project?

Please get in touch below if you have a contract enquiry or would like more information.

"*" indicates required fields

What products are you interested in?
YYYY dash MM dash DD

Keep in touch

Join our mailing list to be the first to hear about new products, sales and launches!

"*" indicates required fields

Marketing Preferences*